RIT 43: Den Haag – Bergen (N.H.)

De ochtend nadat 'we' geen wereldkampioen waren geworden, heb ik eerst maar eens goed de buienradar bestudeerd. Het KNMI had gewaarschuwd voor zwaar onweer, windstoten (niet erg zolang ze in de rug zijn) en hagel. Ik wilde vandaag naar Bergen fietsen en eens een keer meer dan 100 km fietsen. Hierbij de LF1 Noordzeeroute volgend.

Na de buienradar goed bestudeerd te hebben, om 9.00 uur toch vertrokken; ik zou wat regen krijgen, maar te overzien. Ik ging voortvarend van start en reed de eerste 2 uur ongeveer 24 km/u gemiddeld. Tussen Zandvoort en Velsen kwam de eerste hoosbui. Ik heb daar ongeveer een half uur staan schuilen in een bushokje. Vervolgens doorgereden naar Velsen, hier kwam de tweede hoosbui en heb driekwartier in de fietsenstalling bij het veer over het Noordzeekanaal staan schuilen. Hier stond overigens een andere Lynxx gestald.

Na het de oversteek doorgereden naar Bergen, het duingebied is hier minder heuvelachtig. Je rijdt hier meer achter de duinen, dan door de duinen (Den Haag-Zandvoort). Het laatste stuk (+/- 35 km) viel mij vies tegen. Volgens mij waren mijn benen flink verzuurd; moest voor kleine heuveltjes in een zeer klein verzet rijden. De laatste 2 uur was dus wat betreft fietsen enigszins afzien, waardoor ook mijn gemiddelde naar beneden schoot. De omgeving daarentegen was in het Noordhollands Duinreservaat wederom schitterend; Schotse Hooglanders, aalscholvers, konijnen, mooie uitzichten etc.

Kortom, mooie rit die op het einde wat zwaar werd… Vraag me toch af hoe het komt dat ik na +/- 65 km verzuurd was; het schuilen voor de regen: koud… of simpelweg te weinig kilometers (langere afstanden rijden) in de benen?? (reacties zijn welkom!!)

Afstand: 102,73 km
Gemiddelde snelheid: 21,5 km/u
Maximale snelheid: 38,3 km/u
Bewogen tijd: 4u46m

Dit bericht werd geplaatst in Ritten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s