11 – 10 – 09: 1 jaar liggen….

Een jaar geleden kocht ik mijn Optima Lynxx. Na speuren op het internet, vragen stellen in ‘het’ forum, modellen bekijken op ‘de’ ligfietssite, een ritje te maken op een ligger, had ik besloten een tweedehands ligfiets aan te schaffen. Verstand van modellen had ik niet, maar ik wilde niet te laag zijn, een bovenstuur en niet te veel betalen, want misschien vond ik dat ligfietsen wel helemaal niets. Wat betreft dat laatste; het tegendeel is waarheid geworden; ik vind het fantastisch.

Op 11 oktober 2008 de auto gepakt en naar Zwolle gereden om daar de Lynxx te bekijken, deze was aangeboden op de vraag en aanbodsite van Ligfietsplaza. De vraagprijs was 650,-, maar uiteindelijk 600,- betaald, prima.
Diezelfde dag direct een ritje gemaakt vanuit huis naar ‘s-Gravenzande door de duinen, erg onwennig maar ook erg leuk! Direct kwam ik tot de conclusie dat ik klikpedalen wilde omdat mijn voeten constant van de pedalen vielen.

Inmiddels zijn we een jaar, 30 ritten en  830,9 km verder; veel minder gereden dan ik in eerste instantie van plan was. Op 9 november werd ik vader en dat zet de wereld op z’n kop en van fietsen kwam veel minder terecht. Op dit moment probeer ik een keer per week te rijden en dat lukt aardig.
Hieronder nog wat statistieken en een rittenweb van de ritten die door m’n gps geregistreerd zijn (dus niet alle 30):

Gemiddelde snelheid:

Gem_snelheid

Afstand:
Afstand

Rittenweb:

Web111009_2

Dit bericht werd geplaatst in Ligfiets. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s